Aanmelden

Bent u opzoek naar een basisschool voor uw kind en wilt u graag meer informatie over de Ludgerschool? Kom dan naar één van onze informatieochtenden. Vier keer per jaar organiseren wij een informatieochtend. Tijdens zo’n ochtend vertellen wij u meer over onze uitgangspunten en onze manier van werken en beantwoorden wij uw vragen. Ook maken we een ronde door de school en zien we de kinderen en leerkrachten aan het werk.

Aanmelden op de Ludgerschool is mogelijk vanaf het moment dat uw kind 3 jaar is. Als u eerder uw interesse in onze school kenbaar wilt maken, kunt u dit doen door een vooraanmeldingsformulier in te vullen. Dit formulier vindt kunt u downloaden op deze pagina.
Lever het ingevulde vooraanmeldingsformulier in op school of mail het direct naar aanmelden.ludgerschool@ksu-utrecht.nl. U ontvangt een bevestiging van de aanmelding.

Rond de 3de  verjaardag van uw kind sturen we u een herinnering om te kijken of u nog steeds interesse heeft in een plek bij ons op school. Daarna gaan wij bekijken hoeveel plekken er per schooljaar beschikbaar zijn. Wanneer wij plek hebben voor uw kind ontvangt u van ons een aanmeldingsformulier om uw kind definitief aan te melden. Let op: zonder handtekening kunnen we uw kind niet inschrijven!

Voor broertjes en zusjes van onze leerlingen is er altijd plek bij ons op school.

Wanneer de aanmelding definitief is, ontvangt u ongeveer zes weken voordat uw kind 4 jaar wordt meer informatie rondom de start op de Ludgerschool. Nadat uw kind is gestart, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de leerkracht(en).

Is uw kind in de laatste vier weken voor de zomervakantie jarig? Dan zal hij of zij niet meer voor de vakantie gaan starten. U ontvangt dan voor de vakantie wel de uitnodiging waarin de groep wordt vermeld en waarbij wij u en uw kind uitnodigen voor een kennismakingsmoment op de laatste vrijdag van de zomervakantie. Uw kind zal dan in het nieuwe schooljaar starten.

De procedure rondom aanmelden en toelaten is te lezen in het Aanmeldings- Toelatings- en Plaatsingsbeleid basisscholen KSU.

Rondleiding

Er worden vijf rondleidingen verzorgd op school. Deze zijn op de St.-Bonifaciusstraat van 8.45 uur tot 10:00 uur. Wij vertellen u over de gang van zaken op school en u kunt vragen stellen. Daarna maken we een rondje door de school en bekijken we een aantal groepen. Als u wilt, kunt u uw kind meenemen. U hoeft zich voor de rondleiding niet op te geven.

Voor het schooljaar 2018 - 2019 zijn de rondleidingen op:

• maandag 8 oktober 2018
  • dinsdag 11 december 2018